Meer resultaten voor turkse angora

turkse angora
Rasinformatie Turkse Angora MaxLuna.
Herken nierfalen bij je kat. Hoe herken ik artrose bij mijn kat? Hoe houd je je kat gezond en blij. Hoe houd ik mijn binnenkat gelukkig? Zorg dat je kat voldoende drinkt. Welke plant is giftig voor mijn kat? Hoe verzorg ik het gebit van mijn kat? Tips voor de verzorging van je kat. Lang leve je kat! 7 tips voor nieuwe kitten. Zomerse tip voor katten! Binnenkatten in de buitenlucht.
Kattenrassen.com.
De oorsprong ligt in centraal Turkije in de regio Ankara van oudsher bekend als Angora. Het ras is al in de jaren 1600 gedocumenteerd en wordt beschouwd als de oorsprong van de mutaties voor zowel de kleur wit het dominante witte gen is in werkelijkheid de afwezigheid van kleur en lang haar. Het ras wordt ook wel aangeduid als gewoon de Angora of Ankara kat en in sommige verouderde literatuur als de Angola.
Yaramaz Sevimlisi de Turkse Angora Karakter type en kleur.
Karakter type en kleur. Het karakter van de Turkse Angora is gevoelig en liefdevol maar kan soms ook fel meer naar elkaar dan naar hun eigenaar en behoorlijk eigenwijs zijn. De meeste vragen veel aandacht maar geven dat ook evenals genegenheid. Als je ze de kans geeft en waarom zou je eigenlijk niet bemoeien ze zich overal mee. Ze zijn heel nieuwsgierig duiken in de tas van elke bezoeker en begroeten ook de eigenaar van die tas meestal uitbundig. Je kan geen kast opentrekken of ze zitten erin en zie ze er maar weer uit te krijgen.
Turkse Angora cattery Yalinca.
Er bestaan in Turkije allerlei legendes omtrent dit kattenras vele hebben te maken met de Islam het geloof van de moslims. De meeste legendes hebben betrekking op witte odd-eyed Angora's. Deze zijn tot op de dag van vandaag zeer gewaardeerd in heel Turkije. De Angora's zijn genoemd naar de oude stad Angora thans Ankara. In Turkije komen Angora's in tal van kleuren voor elk met een eigen naam. Bekende namen zijn onder andere sarman red tabby de teku silver tabby en de Ankara kedi odd-eyed wit. Exporteren van de witte odd-eyed Angora's is verboden alleen gekleurde Turkse Angora's mogen nu uitgevoerd worden.
Turkse angora Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. De Turkse angora is een langharig kattenras dat voor het eerst op het Europese continent verscheen tussen de 16de en 18de eeuw. Gerichte fok ving echter pas aan in de tweede helft van de 20e eeuw. Zoals ook in andere gebieden voorkomt is een deel van de katten in Turkije met een wat hoger percentage in de koudere gebieden hoogvlaktes en oosten langharig. De eerste langharige katten vanuit dit gebied kwamen vanaf de 17de eeuw mee met reizigers naar Europa via de bergen aan de grenzen van Turkije en Perzië.
Turkse Angora Kat Info Kattenforum SjEd.
Turkse Angora Kat Info. Discussie in Turkse Angora gestart door mariska31176 24 jun 2014. De Turkse hoofdstad Ankara had vroeger de naam Angora hieraan heeft de Turkse Angora kat zijn naam te danken. De Turkse Angora kat is een van de oudste kattenrassen er word beweerd dat de halflangharige Turkse Angora kat misschien het oudste kattenras is. De Turkse Angora kat is de voorouder van vele halflangharige rassen zoals de Maine Coon Noorse Boskat Siberische Boskat en de Pers. De Turkse Angora kat leefde rond de 15e eeuw al in en rond Ankara. In de 17e eeuw werden Turkse Angora katten ook meegenomen naar de rest van Europa.
De Turkse Angora Cattery Ilkay Turkse Angora's.
Een intelligente speelse en vooral mensgerichte kat. De Turkse Angora is een sierlijke elegante halflangharige kat. Een lang lichaam spitse wigvormige kop met grote rechtopstaande oren met pluimpjes amandelvormige ogen en een lange pluimstaart. Hoewel vroeger alleen de witte Turkse Angora erkend was zijn ze tegenwoordig in alle natuurlijke kleuren te vinden. Dit zijn zwart blauw rood crme zwart tortie schildpad en blauw tortie.
Turkse Angora De Kattensite.
Karakter Extravert actief sociaal intelligent nieuwsgierig. Uiterlijk Middelgroot stevig gespierd lenig elegant. Vacht Halflang fijn zijdeachtig. Kleuren Elke kleur en kleur-combinaties maar wel natuurlijke kleuren. Deze kat komt oorspronkelijk uit Turkije. Hij draagt de naam van de oude hoofdstad van Turkije Angora die later Ankara ging heten. Dit oude ras is jarenlang trouw gebleven aan zijn oorspronkelijke type. In de zeventiende eeuw nam de Italiaanse ontdekkingsreiziger Pietro Della Valla enkele exemplaren mee naar zijn land.
Fokkers Turkse Angora Kattenplaza.
Fokker Cattery Askim Birinci. Ingrid van der Poel. Wij zijn een kleinschalige cattery met af en toe een nestje prachtige kittens die in huis tussen kinderen honden en andere katten zullen opgroeien. Mede hierdoor hopen wij dat ze zich zullen ontwikkelen tot lieve sociale en stabiele katten. Wii fokken uitsluitend met geteste ouders met een uitmuntend voorkomen.
Rastangora Rassen Kattenplaza.
Vreemd als je dan vandaag de dag ziet dat alle rassen die afstammen van de Turkse Angora de Pers de Maine Coon en de Noorse Boskat bijvoorbeeld de Turkse Angora in populariteit zijn voorbij gestreefd. De Turkse Angora was rond 1700 erg geliefd aan het Franse hof en menig edelman beschouwde het als een eer. als hij zo'n witte langharige kat kon bemachtigen. Kooplieden en kruisridders hadden deze katten meegenomen uit Turkije.

Contacteer ons